home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Veilig thuis
Edukans Actieplatform
Addis Abeba - door onze verslaggevers in Ethiopië Going Global op weg naar huis 12 uur opgehouden. De groep uit Jimma maakt na een reis va...

Veilig thuis

Addis Abeba - door onze verslaggevers in Ethiopië

Going Global op weg naar huis 12 uur opgehouden.

De groep uit Jimma maakt na een reis van zo'n vier uur richting Addis Abeba een lunchstop halverwege de route. Daar wordt nieuws medegedeeld vanuit de luchtvaartmaatschappij: de vlucht heeft minimaal 12 uur vertraging.

Een gedeelte van de groep is blij met nog een extra nachtje, de reis kan hen niet lang genoeg duren. Bij anderen moet dit nieuws even bezinken. Met deze nieuwe informatie vertrekt de groep voor de tweede helft van de busreis.

Aan het eind van de middag arriveert de groep in Addis Abeba. Over de details van de vlucht wordt druk gecorrespondeerd door begeleiders. De leerlingen en docenten doden de tijd met het kopen van souvenirs voor het thuisfront. 

Hierna vertrekt de groep naar een Ethiopisch restaurant waar live muziek en dans wordt opgevoerd. Aan het eind van de avond vindt de afsluiting plaats met de Ethiopische begeleiders en organisatoren Nurma, Berhanu en Gezahegn. Alle deelnemers en begeleiders van deze reis hebben een mooie avond en nemen aan het eind een geschenk in de vorm van een mooie sjaal in ontvangst.

De vliegmaatschappij heeft, in samenwerking met Frits Kruiswijk, een 5-sterrenhotel geregeld voor de gehele groep van 70 man. Daar wordt het laatste nachtje in Ethiopië gespendeerd. Vanuit de luxe hotelkamers is er uitzicht over de arme wijken van Addis. Het contrast met de afgelopen dagen kan haast niet groter zijn. De volgende ochtend vertrekt om 12.30 het vliegtuig, via Frankfurt, naar Schiphol. Om 10 uur ’s avonds is iedereen weer veilig geland op Schiphol.

--

Veilig thuis
We zijn weer thuis na een bijzondere terugreis. Met een hoofd vol indrukken en mooie verhalen. Moe en tevreden.
We hopen dat jullie hebben genoten van onze verhalen en foto's op deze site. Komende dagen kunnen jullie de verhalen van onze deelnemers zelf horen! 

Iedereen bedankt voor deze prachtige week!!

It takes an individual to change the world.
Be a fierce leader.
Be the change you want to see.
Step and take action, because students are the future leaders.

Maud

Media bij bericht (9)

Reacties (2)

 • Lieuwe & Wieke Schaafsma
  4 jaar geleden
  Zeer bedankt voor de goede organisatie en de geweldige updates!

  Reactie rapporteren

 • Annemarie vd Meer
  4 jaar geleden
  Wat was het een ervaring voor iedereen. Wij, als thuisfront, genoten van alle verslagen met soms toch wel een brok in de keel. Enorm bedankt voor alle verslagen en de organisatie. We werden goed op de hoogte gehouden, heel fijn!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen